Styrketräna utan redskap

Styrketräna utan redskap är ett bra alternativ om man inte har tillgång till ett gym. Att träna med sin egen kropp som vikt blir allt populärare men kan kräva lite mer disciplin, framförallt om man avser träna hemma själv.

Styrketräna med din kropp som viktfitnessguiden-trana-hemma

Variera träningen med några olika övningar, börja med cirka fem stycken och senare när du kommit igång med träningen kan du alltid utöka till flera moment.

  • Sittande stolen, du lutar hela ryggen (rak) mot en vägg medan du böjer benen i 90 graders vinkel. Håll positionen i x antal minuter, res dig upp och vila och upprepa sedan två eller tre gånger.
  • Plankan, Lägg dig raklång på golvet, stöd dig på armbågarna och tårna och håll positionen i x antal minuter, vila och upprepa sedan två till tre gånger. Blir du trött och börjar svanka ska du avbryta övningen och vila. Plankan på Youtube.
  • Armhävningar, gör några omgångar med klassiska armhävningar.
  • Sit-ups, gör några omgångar med sit-ups, anpassa hur högt upp mot benen du vill gå utifrån hur mycket du orkar.
  • Utfall, börja med statiska utfall om du inte är van vid denna övning. Sedan kan man utveckla det till att ta långa kliv och ha en tyngd i handen, såsom en hantel eller vattenflaska. Gör x antal utfall, vila och upprepa. Byt sedan ben och gör samma sak.

Om du behöver peppas så rekommenderar jag att läsa tränings- och fitnessmagasin. De finns många i tidningsformat liksom på nätet, särskilt på engelska. Besök exempelvis SELF som går igenom hur du kommer igång med träning utan redskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s